Propisi

VODIČ ZA POSLOVANJE U OBRTU

VODIČ ZA POSLOVANJE U OBRTU

Savjetodavna služba Hrvatske obrtničke komore pripremila je Vodič za poslovanje u obrtu. Vodič je dio izdanja Hrvatske obrtničke komore, namijenjenih postojećim ili budućim obrtnicima, čijim se izdavanjem nastoji ispuniti uloga HOK-a u pomaganju obrtnicima prilikom osnivanja i poslovanja obrta.

REPROGRAMIRANJE NAPLATE POREZNOG DUGA

Hrvatski sabor izglasao je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o posebnoj mjeri naplate poreznog duga uzrokovanog gospodarskom krizom, a objavljen je u Narodnim novinama broj 25 od 28. veljače 2012. od kada počinje njegova primjena. Imajući u vidu stanja nelikvidnosti u koje je znatan dio poduzetnika dospio zbog poremećaja na tržištu u zemlji ali i utjecaja gospodarske krize na globalnoj razini, nametnula se potreba da se navedeni zakon donese.

NOVOSTI U POREZNIM PROPISIMA

Hrvatski Sabor na prijedlog Vlade RH donio je na svojoj 3. sjednici nekoliko novih propisa vezanih uz poreznu problematiku, a koji se neposredno odnose na poslovanje obrtnika. O kojim se novostima i kojim izmjenama poreznih zakona radi donosimo u pregledu u nastavku